Søg
  • Jakob Larsen

Status på brandgodkendelse - destillation på el i stedet for gas?

I dette blogindlæg får du en hurtig status på vores brandgodkendelse. Det er en omfattende proces, og vi lærer noget nyt hver dag. Det sidste nye er, at vi måske skal køre vores anlæg på el. Mere om det herunder.


Det er en stor opgave at få et destilleri godkendt til produktion. Der skal hives tilladelser i land fra både Fødevarestyrelsen, Told & Skat, det lokale brandberedskab - you name it.


Normalt vil man sætte nogle fagkyndige konsulenter på for at sikre, at forholdene lever op til myndighedernes krav. Men fordi at vi simpelthen ikke kan modstå en solid udfordring, har vi valgt selv at få alle enderne til at mødes.


Det er især brandgodkendelsen, der har trukket tænder ud for os. Det er fordi, at vi har lejet os ind i en eksisterende bygning og på grund af det setup, som vi har valgt at bruge. Vores serbisk fødte destillationsanlæg er nemlig kommet til verden med en gasbrænder. Det er lidt udfordrende i forhold til oplagsenheder og opbevaring af gasflaskerne. Men det er især problematisk, fordi de danske regler på området er meget omfattende.


Åbningen til gasbrænderen


Heldigvis har vi allieret os med virksomheden FlexMatic, der ligger et stenkast fra vores destilleri. De har fundet frem til flere potentielle løsninger for os. For at få vores gas-løsning godkendelsesparat vil det involvere:

  • En ny, 'custom-made' brænder.

  • Et hul i væggen til at trække gas og luft ind.

  • Et hul mere i væggen til udsugning/skorsten.

  • Et automatiseret system, der igangsætter udsugning og brænder.

  • Alt i alt en række ting, der koster rigtig store penge.

Heldigvis har FlexMatic fundet et måske endnu bedre alternativ til os: El. I princippet en simpel løsning, der både er billigere, sikrere og nemmere at arbejde med. I korte vendinger er det en slags radiator, der bliver monteret på indersiden af vores destillationsanlæg og derfra varmer vores mæsk op.


Lige nu er vi i dialog med FlexMatic om helt præcist, hvordan sådan en løsning fungerer. Vi er fortrøstningsfulde og kan for første gang ane udgangen af den labyrint det har været at få vores brandgodkendelse.

152 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle